Historiek

Van schrijfmachines naar faxtoestellen om uiteindelijk uit te komen bij kantoormeubilair. Dat is heel kort en ruw geschetst de evolutie die de familie Engelen sinds 1938 doormaakte. 

 

In 1978 werd Burodiscount opgestart te Antwerpen en in 1992 volgde ergonomisch zusterbedrijf Ergoline. Sinds dan is Ergoline enkel gegroeid. Waar de focus initieel voornamelijk op het ergonomische aspect lag, kon het bedrijf door continue expansie en waardevolle werknemers steeds meer specialiseren in andere aspecten van kantoorinrichting.

 

Ergoline en Burodiscount zijn al jaren gevestigde waarden in de Provincie Antwerpen en het Waasland, Brussel en Vlaams Brabant.

 

In 2012 verscheen er bij zusterbedrijf Burodiscount de activiteit Outlet-Kantoormeubelen in een aparte toonzaal. Met een focus gericht op het laag naar middensegment voldoen ze aan de nood van bepaalde bedrijven in deze productcategorie van kantoormeubilair. Beide activiteiten zijn dynamisch aanwezig op de markt en er ontstaat vaak een goede wisselwerking tussen de bedrijven die naast elkaar liggen en dus innig verbonden zijn.
De drie bedrijven hebben elk hun eigen troeven en doelpubliek. Elke firma heeft een verschillend ergonomisch, prijs- en kwaliteitsniveau.

 

Na 25 jaar in hetzelfde gebouw te zitten, verdiende Ergoline een nieuw decor.
De oude industriële gebouwen vlak bij Park Spoor Noord, die ooit nog dienst deden als handel in dierenhuiden en een zeepziederij, kregen in 2015 een volledig nieuw kleedje.
De 2 toonzalen van ruim 1500 m² groot werden volledig gerenoveerd en zijn nu helemaal klaar voor de toekomst!