Recyclage & Recup

Onze groene voetafdruk
Recycleren maximaliseren
Recycleren is een win-win situatie voor u, voor ons, maar zeker ook voor het milieu. Mede met deze gedachte hebben we de activiteiten van “ Outlet-kantoormeubelen ” opgestart. Het moet ons streven zijn om het ecosysteem te ontzien. Hoe georganiseerder dit gebeurt, hoe beter het resultaat voor het milieu.

 

Onze partij 2de hands kantoormeubelen verkrijgen wij van klanten waar we met Ergoline en onze zusterfirma Burodiscount, nieuw meubilair leveren en het oude terugnemen. Vroeger werd dit gebruikt meubilair in een container gegooid, nu krijgen deze meubelen een 2de leven. Anderzijds nemen we kantoormeubilair over van bedrijven die inkrimpen, fusioneren met een ander bedrijf of hun activiteiten stopzetten.

Bovendien werken we ook samen met professionele partners voor de recyclage van oude kantoormeubelen.

 

Verantwoord Ecologisch Ondernemen
Ergoline wil via “Outlet-kantoormeubelen” zowel de jonge ondernemers als de gevestigde waarden in de bedrijfswereld bereiken. Onder meer door hen bewust te maken dat hergebruiken van bestaand meubilair een positieve invloed heeft op de CO2 uitstoot en dat hierdoor de belasting op het milieu fors afneemt.

_MG_8667

Onderzoek en ontwikkeling

De basis van de voorgestelde producten is een evenwichtige mix van comfort, functionaliteit en innovatie.

Elke fase in de nieuwe productplanning wordt aan een kwaliteitscontrole onderworpen door een erkend controle-instituut.

Alle componenten en materialen, in de meubels verwerkt voldoen bijgevolg aan de nieuwe eisen en ecologische regelgeving.

 

 

 

Kwaliteit en innovatie
als duurzame succesfactoren.

duurzaamheid 1
duurzaamheid 2

Wij verzekeren kwaliteit en tevredenheid !

Al onze fabrikanten streven naar kwaliteit en klant-tevredenheid.

Zij zijn allen in het bezit van het ISO 9001 certificaat. Dit garandeert dat alle processen zijn gericht op kwalitatief hoogwaardige producten.

Eveneens zijn al onze fabrikanten gecertificeerd volgens het milieumanagementsysteem gebaseerd op de internationaal geldende norm DIN EN ISO 14001.

Inzet en duurzaamheid

Al onze fabrikanten dragen het milieu een warm hart toe.De producten worden bedacht en ontwikkeld in functie van de belangrijkste ingrediënten van de richtlijn ECODESIGN zijnde:

  • Gebruik van recycleerbare materialen
  • Hout afkomstig van duurzame bronnen “PEFC-certificering”
  • Vermindering van vervoer en milieu-impact evenals optimalisatie van het verpakkingsafval.
  • Mogelijkheid tot scheiding van de componenten en maximale recycleerbaarheid op het einde van de levensduur.