Ergonomisch werken

Voorkom rugklachten dankzij een ergonomische kantoorinrichting

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Op korte termijn levert een slechte zithouding vaak rug- en nekklachten op. Op langere termijn verhoogt ook de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Dit komt vooral door de geringe spieractiviteit en lage doorbloeding van het lichaam. Bij ergoline zetten we daarom resoluut in op een goede zithouding, gecombineerd met genoeg beweging waar mogelijk. Wij zijn al meer dan 25 jaar specialist in ergonomische oplossingen op kantoor en bieden graag advies op maat.

Afwisselend zittend en staand werken

Afwisselen tussen zittend en staand werken

Heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van een zit-sta werkplek? Kies dan resoluut voor deze optie. Afwisselen tussen zitten en staan is erg effectief voor een juiste werkbalans en zorgt voor een betere bloedsomloop (en meer concentratie!). Om deze nieuwe manier van werken te ondersteunen kan u kiezen voor een elektrisch zit-sta bureau in combinatie met aangapaste stoel. Kies bijvoorbeeld voor de iconische Capisco stoel van HAG die u begeleidt in al uw houdingen of voor een Muvman stahulp voor kortere periodes. Geen plaats of budget om alle bureaus om te toveren tot zit-sta werkplekken? Overweeg dan staande vergadertafels om zo toch voor een dosis beweging te zorgen.

Actief zitten

Werkt u aan een klassieke vaste werkplek? Dan kan actief zitten een preventieve oplossing bieden om rugproblemen te vermijden. Een juiste stoel stimuleert (onbewuste) bewegingen en laat u eenvoudig van werkhouding veranderen. Altijd voorbereid op veranderingen en nieuwe taken!

Actief zitten met rechte rug
Klassieke ergonomische bureaustoel

Klassieke ergonomische bureaustoel

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een klassieke ergonomische bureaustoel. Hierbij is belangrijk dat de stoel kan worden ingesteld op maat van de gebruiker en dus beschikt over verstelbare armleggers, lendensteun, … Uiteraard moet ook de zithoogte en -diepte flexibel kunnen worden geregeld zodat de stoel zowel kleine als grote personen ondersteund.

Extra ondersteuning in de rug

Voor personen met bestaande rugklachten moet extra zorg worden besteedt aan het juiste type rugleuning. Idealiter kiest men voor een stoel die modulair kan worden opgebouwd (aangepast aan uw lichaamsbouw) met extra ondersteuning ter hoogte van het bekken en de lenden. De stoelen van BMA zijn hiervan een bekend voorbeeld met verschillende hoogtes en diktes van rugkussens.

Bureaustoel met extra rugondersteuning
Ergonomische Muis tegen polsklachten

Ergonomische accessoires

Ook kleinere ergonomische accessoires zoals voetenbanken, documenthouders of ergonomische muizen kunnen een enorme meerwaarde bieden. Bijvoorbeeld in het tegengaan van polsklachten (dankzij een ergonomische muis) of nekklachten (dankzij een documenthouder).

Nieuw: numo, de bewegende vergaderstoel

Voor de eerste keer is een fabrikant erin geslaagd een actieve vergaderstoel te ontwerpen. Dankzij het slim bewegingsmechanisme volgt de numo uw natuurlijke bewegingen, zowel naar achteren als naar voren. Hierdoor ontstaat een compleet nieuwe zitbeleving.

Deze nieuwe actieve vergaderstoel heeft bovendien een modern en tijdloos design. Het exclusieve ontwerp door Oswalddesign werd reeds bekroond met de 'reddot award 2019' en de 'IDA Design Awards 2018 - Gold Winner'.

Numo Bewegende Vergaderstoel