Bekijk HIER onze Corona-maatregelen voor een veilig bezoek aan onze toonzaal.
Toonzaal OPEN maandag t.e.m. vrijdag van 9u tot 17u. 

Wij zijn steeds geopend de eerste 2 zaterdagen van de maand van 10u tot 16u!

 02/03 + 09/03 + 06/04 + 13/04 + 04/05 + 01/06 + 08/06

 

De 4 voordelen van ergodynamisch werken


Van statisch naar ergodynamisch werken evolueren

Een mens is eigenlijk niet gemaakt om hele dagen te zitten. Meer nog, langdurig zitten en statisch werk veroorzaakt maar al te vaak chronische rug- en nekklachten. Met een zitsta bureau kan u deze klachten voorkomen. In plaats van de hele dag passief aan uw bureau te zitten, kan u beter regelmatig rechtstaan en af en toe te bewegen. Door het variëren tussen staan en zitten kunnen pijntjes als nek- en rugklachten voorkomen worden.

De gevolgen van ergodynamisch werken zijn verbluffend! Werknemers voelen zich beter, zijn productiever en zijn veel minder vaak ziek. Grote bedrijven als Google en Microsoft passen dit concept al langer toe, maar ook veel middelgrote en kleinere bedrijven en verenigingen hebben het nut ervan ingezien.

De voordelen van ergodynamisch werken

 1. Vermindert rug- en nekpijn:
  Jaren in dezelfde houding op je bureaustoel zitten, eist zijn tol. Lang rechtstaan is goed voor je rugspieren en verbetert je houding. Veel mensen die de switch hebben gemaakt naar een staand bureau blijken minder last te hebben van rugpijn. Ideaal voor je rug is wanneer je armen een hoek van 90 graden maken wanneer je typt.
 2. Gezonder (dankzij de betere bloeddoorstroming):
  Wanneer je voor een lange tijd neerzit, gaan je hartslag en calorieënverbranding langzaamaan naar beneden. Wie daarentegen rechtstaand werkt, heeft een hogere hartslag en verbrandt meer calorieën dan wie dat niet doet. Dit helpt in het bestrijden van hart- en vaatziektes, obesitas en diabetes type II.
 3. Verhoogt de productiviteit:
  Rechtstaand werken verhoogt je focus op verschillende manieren. Zo word je minder snel geconfronteerd met een slaperig gevoel wanneer je de hele tijd moet rechtstaan. Je spieren zijn opgespannen en je lichaam voelt zich minder comfortabel, waardoor je alert blijft. Daarnaast leent een rechtstaand bureau zich veel meer tot lichamelijke activiteiten. Zo kan je afwisselend op je ene been of je andere been gaan staan en kleine 'wandelingen' maken die je geconcentreerd houden.
 4. Efficiënter vergaderen:
  U kan een zit-sta bureau of zit-sta vergadertafel gebruiken om staand besprekingen te houden. Uit onderzoek is gebleken dat men tot wel 25% tijdswinst kan boeken dankzij staand vergaderen, zonder dat de kwaliteit van de besluiten hieronder lijdt.
Staand vergaderen met een pneumatische zit-sta tafel

Staand vergaderen met een pneumatische zit-sta tafel

Hoe dan?

Zit-sta bureaus zijn de perfecte oplossing om ergodynamisch werk te faciliteren. Deze bureaus die op een eenvoudige wijze regelbaar zijn en perfect afgestemd kunnen worden op de morfologie van iedere werknemer. Met de aanschaf van zit-sta bureaus creëert u eenvoudig een ergonomisch verantwoorde werkplek waar werknemers langdurig kunnen werken. Bovendien beseffen de werknemers dat er wordt geïnvesteerd in hun gezondheid en dit wordt sterk geapprecieerd!

Maak een afspraak en overtuig uzelf van de productiviteitswinst!

Bij Ergoline vind u een ruim gamma aan ergonomisch verantwoorde zit-sta bureau's. Samen met u gaan we op zoek naar het bureau dat het best bij uw lichaam én werk past.

Maak een afspraak voor een bezoek aan onze toonzaal in Antwerpen, waar u alle modellen kunt uittesten en we klaar staan voor gepersonaliseerd advies.

Bedien uw elektrisch zit-sta bureau via een app

Bedien uw elektrisch zit-sta bureau via een app

Zit-Sta bureau met manuele bediening: een budget optie

Zit-Sta bureau met manuele bediening: een budget optie

Elektrische zit-sta bureau's: beschikbaar als enkele werkplek of in duo

Elektrische zit-sta bureau's: beschikbaar als enkele werkplek of in duo