Bekijk HIER onze Corona-maatregelen voor een veilig bezoek aan onze toonzaal.
Toonzaal OPEN maandag t.e.m. vrijdag van 9u tot 17u. ZATERDAG van 10u tot 16u!

 

 

Bureaustoel kiezen zonder zorgen? Maak de juiste keuze met onze leidraad!

Welke factoren kan je best in acht nemen bij het aankopen van bureaustoelen voor je kantoor of thuiswerkplek?

Wanneer een financieel manager meebeslist, wordt vaak veelal gefocust op de prijs. HR managers hameren dan weer vaker op ergonomie en ziektepreventie.
De juiste beslissing is uiteraard een goede mix van deze en andere factoren

1. Ergonomisch comfort

Werknemers spenderen per dag 8u of meer op hun bureaustoel. Dit zorgt voor een geringe  spieractiviteit en lage doorbloeding van het lichaam wat op termijn vaak leidt tot rug-, schouder- en nekklachten. Een juiste ergonomische stoel is daarom cruciaal voor het welzijn van werknemers en maakt deel uit van een goed ziektepreventie-beleid.                                        

Werkt u aan een klassieke vaste werkplek? Dan biedt actief zitten vaak een oplossing.  Een juiste stoel stimuleert (onbewuste) bewegingen en laat u eenvoudig van werkhouding veranderen.

Ook stoelen geschikt voor zit-sta werken (samen met een gepast bureau) zijn een goede oplossing en zorgen voor een gezonde afwisseling in lichaamshouding.                                            

Voor personen met bestaande rugklachten is een stoel op maat belangrijk. Hiervoor adviseren we stoelen die modulair kunnen worden opgebouwd en aangepast worden aan uw lichaamsbouw. Zo kan genoeg ondersteuning worden geboden rond probleemzones

2. Flexibiliteit

Zitmeubilair moet comfort bieden aan iedere werknemer (groot of klein) en passen bij het type werk dat wordt beoefend.

Wordt 1 model van bureaustoel aangekocht voor een groep werknemers? Kies dan zeker voor een stoeltype met voldoende groot instelbereik. Deze stoel kan je herkennen door een gaslift met groot bereik (zo past de stoel zowel voor mensen met korte als lange benen), een verstelbare zitdiepte, verstelbare 3D armleggers (regelbaar in hoogte, diepte en breedte) en eventueel een verstelbare lendensteun

Moet er veel gebrainstormd of vergaderd worden? Kies voor die activiteiten dan aangepast zitmeubilair zoals een zit-sta hulp om staand te vergaderen of een babbelbox.

3. Duurzame bureaustoel

Duurzame stoelen zijn minder belastend voor het milieu en leveren zo een positieve bijdrage tot het maatschappelijk beleid van een bedrijf. Duurzame fabrikanten werken daarbij zo veel mogelijk met gerecycleerd materiaal en assembleren hun stoel dichtbij de eindgebruiker.

Duurzame stoelen zijn bovendien gemaakt om lang mee te gaan en leveren zo ook een belangrijk economisch voordeel. Indien onderdelen van de stoel toch stuk gaan, kunnen deze door een slim ontwerp eenvoudig worden vervangen.

4. Design: ja of nee?

Voor sommige managers kan het uiterlijk van kantoormeubilair een belangrijke factor vormen bij de aanschaf. Organisaties die een groot belang hechten aan hoogwaardig design om de kernwaarden van het bedrijf te weerspiegelen of toptalenten aan te trekken, moeten bij hun keuze in overweging nemen welke invloed de inrichting zal hebben op de perceptie van cliënten en de eigen medewerkers.

Daarbij bieden verschillende leveranciers van stoelen verschillende stijlen en sferen. Scandinavische merken zoals HAG zorgen daarbij vaak voor ontwerpen met zachte lijnen en in vele natuurlijke kleuren. Duitse merken zoals Konig Neurath bieden vaak een strakker en zakelijker design. Het beroemde Amerikaanse merk Herman Miller zorgt dan weer voor speelse vormen beschikbaar in felle trendy kleuren.

5. Prijs van een bureaustoel

Uiteraard is de prijs een belangrijk element in de beslissingsmix. Daarbij kan men focussen op 2 aandachtspunten:

Eerst en vooral moet uiteraard een goede prijs-kwaliteitsverhouding worden nagestreefd. Fabrikanten hebben verschillende modellen waarbij niet alle ontwerpen even goed scoren op deze factor. Goed vergelijken is hier de boodschap. Ook kan je onze eigen selectie van stoelen met de beste prijs-kwaliteit verhouding hier vinden.

Uiteraard moet bij de prijs ook worden rekening gehouden met het type gebruik van de stoel. Indien een stoel vooral wordt gebruikt voor langdurig concentratie werk, dan zal een duurdere ergonomische stoel zich vaak terugverdienen. Dit dankzij een betere werkmoraal en een lager ziekteverzuim.